زمان تغییر عجیب و غریبی در نمای ساختمان و معماری داخلی آن ایجاد کرد. با گذشت زمان افراد تصمیم گرفتند به سمت مدرن شدن بروند و از هر بهانهای استفاده کنند تا در جریان مدرن بودن قرار بگیرند. اما اگر به عقب برگردید متوجه خواهید شد که معماری گذشته هم زیباییهای منحصر به فردی داشته است. در آن زمانها از طراحی شاه نشین برای نمای ساختمان و حتی طراحی داخلی ساختمان استفاده میشد.
اگر قصد دارید طراحی نمای ساختمان و همچنین معماری داخلی آن را تغییر دهید، انتخاب سبکهای قدیمی به عنوان پیشنهاد میتواند جالب باشد تا به آن حتی فکر کنید. البته برای این نوع سبک لازم به فضای زیادی هم دارید. در صورتی که در مرحله طراحی سقف بلندی برای اتاقها در نظر بگیرید میتوانید از این سبک استفاده کنید. چرا که یکی از مهمترین ویژگیهای این سبک معماری وجود سقفهای بلند است. البته این تمام ماجرا نیست؛ برای چنین سبکی در معماری به فضای حیاط هم نیاز دارید. معمولا اتاقهای شاه نشین با حوض بزرگی که روبروی آن قرار داشت تکمیل میشد. در ادامه مطلب با این سبک در معماری بیشتر آشنا شوید.
اتاقهای شاه نشین مشخصات ویژهای داشتند. در گذشتههای دور خانههای ثروتمندان به دو بخش مجزا تقسیم میشدند. بخش عمومی و بخش خصوصی. که برای مجزا کردن این دو بخش از یک دیوار بلند استفاده میشد تا فضاهای خصوصی دید نداشته باشد. اتاق شاه نشین در بخش خصوصی و در قسمت شمالی اندرونی ساخته میشد.
اتاقی با سقف بلند که به واسطه این سقف بلند هوای اتاق خنک میشد. البته این موضوع به تنهایی باعث خنک شدن اتاق شاه نشین نبود. برای طراحی این اتاق قسمت سقف را به شکل یک نیم دایره میساختند که جریان هوا را به خوبی عبور میداد. البته در قسمت جلویی این اتاق یک حوض بزرگ هم ساخته میشد که با کمک آب بتوانند هوای مطبوعتری برای این قسمت عمارت ایجاد کنند.
یک قسمت از این اتاق، 5 در چوبی ساخته میشد و به دلیل این تعداد پنجره، نورگیر اتاق قابل توجه بود. برخی به این اتاق 5 دری هم میگفتند. زیرا 5 در کنار هم برای اتاق ساخته میشد که در قسمت بالای هر کدام از این درها، پنجرههای رنگی زیبایی قرار میگرفت. اتاق شاه نشین در خانه ثروتمندان ویژه بزرگ خاندان و قرار با افراد ویژه بود. برای طراحی نمای داخلی شاه نشین از آینهکاری، نقاشی و گچبریهای زیبا استفاده میشد.
امروزه از پنجرههای شاه نشین حتی برای خانههای مدرن هم استفاده میشود. برای این طراحی، معماری و دکوراسیون داخلی خانه به شکل مدرن و از وسایل امروزی کمک گرفته میشود، اما پنجرههای آن به شکلی قدیمی و به سبک اتاقهای شاه نشین طراحی میشود. این تضاد به نوعی یک جذابیت هم ایجاد میکند. این دو سبک را در کنار هم میتوانید استفاده کنید و ترکیب جالبی به دست آورید.
وجود حوض روبروی اتاق شاه نشین باعث میشد نور آفتاب به سطح آب برخورد کند و به سمت پنجرهها بتابد. نور تابیده شده به پنجره یک تلالو بینظیر ایجاد میکرد و نقش و رنگی جذاب بر روی زمین اتاق میانداخت. با این طراحی یک رنگین کمان دائمی در خانهشان داشتند.
استفاده از این مدل پنجره به صورت طراحی شاه نشین مزیتهایی هم دارد. پنجرههای اتاق شاه نشین باعث میشود متراژ اتاق از آنچه که هست بیشتر نشان داده شود. این پنجرهها نور زیادی را به داخل اتاق هدایت میکنند. نورگیر بودن یکی از مزیتهای خرید یک خانه در نظر گرفته میشود. وقتی تعداد زیادی پنجره برای یک اتاق ساخته میشود با باز و بسته کردن هر کدام از آنها میتوانید به تهویه هوای اتاق کمک کنید.
درباره این سایت